Sunday, May 30, 2010

Wallisin keväthangilla

Toukokuun ensimmäiset kolme viikkoa satoivat putkeen. Voi mätä, sillä suunnittelin useaan otteeseen keväthiihtoja Alpeilla ja huono sää vain jatkui ja jatkui.

Lopulta kuitenkin hellitti ja oli aika toimia. Juonimme Thunissa asuvan Christianin kanssa suuntaavamme Wallisin Alpeille helluntaiviikonlopuksi nauttimaan keväthangista ja metsästämään muutama nelitonninen huippu.

Reissumme alkoi kun tapasimme perjantai iltapäivällä Christianin ja Dinan kanssa junassa, joka pyyhkäisee suoraan bernin Alppien läpi Wallisiin. Illaksi ehdimme Täsch majalle, joka toimi majapaikkanamme seuraavat kolme yötä.

Olosuhteet olivat mainiot. Aurinko paistoin ja näytti siltä, että lunta oli ja sukset päästäisiin laittamaan jalkoihin seuraavana aamuna ihan siinä majan tuntumassa.

Seuraavat kolme päivää sää pysyi vakaana ja nousimme kolme huippua, Alphubelin 4206m, Rimpfischhornin 4199m, ja Strahlhornin 4190m. Lopuksi laskimme massiivin itäpuolelle Saas Feen kylään, jossa takanamme oli upea keväthiihtoreissu Alppien sydämessä ja 5600 noustua metriä.

Sään odotus oli kannattanut sillä tätä aurinkoista reissua maiskuttelee mielessään pidempääkin.

Lähestyminen Täsch majalle


Christian Alphubelin 4209m huipulla

Jäätikön ylitys kohti Rimpfischhornia


Dina ja Juho nousussa Rimpfischhornille

Dina ja Juho lyhyessä köydessä muutamia metrejä ennen Rimpfischhornin 4199m huippua

Matkalla kohti Strahlhornia

Ensi metrit kuivaan lumeen Strahlhornin 4190m topista

Lasku kohti Saas Feetä

1 comment:

Jussi said...

onko toi Dina vaan painona, ettei nousu tuntuisi liian helpolta. Siltä se ainakin näyttää :) Näitä kuvia on ilo katsella.