Monday, November 16, 2009

Patagoniasta aavikon karuihin maisemiin

UIAGM-kurssin ensimmäinen paketti saatiin kasaan lokakuun 20 päivän tienoilla. Oli kulunut intensiivinen yli kuukauden mittainen jakso siitä, kun aloiteltimme pääsykokeiden merkeissä.

Eduardo kiipeää leikkausta Arroyo Llanquinin maisemissa

Takana oli suksilla liikkumista, lumiturvallisuutta, pelastustoimintaa niin jäätiköllä kun kallioseinälläkin unohtamatta kallio ja jääkiipeilyjaksoja. Siis paljon toimintaa ja vähän lepopäiviä.

Valle Llanquin

Argentiinalaiseen tyyliin kuuluen viimeinen oppijakso päätettiin futisottelulla. Kuukauden rasitukset tuntuivat kropassa ja eipä pelissä rajusta yrityksestä huolimatta oikein jalka tuntunut nousevan kellään.

Mendozan miehet aamu-matella

Minulle kurssin jälkeinen paluu takaisin oppaantöiden pariin sujui liukuvasti. Sillä ensimmäinen reissu oli alkamassa Atacaman autiomaassa vain kaksi päivää kurssin loppumisesta. Homman nimi oli kamat kasaan ja 38:n tunnin matka Barilochesta Santiago de Chilen kautta San Pedron kylään jonne tupsahdin puoliltaöin. Seraavana aamuna olinkin jo vetämässä vaellusta.

Flamingoja Loyoques suolajärvellä

Vaikka matkan rasitukset painoivatkin oli ihanaa taas olla Chilen pohjoisosien kiehtovissa maisemissa. Olin töissä, mutta nautin kuin olisin olllut lomalla. Tällä kertaa ei ohjelmassa ollut yhtään kuusitonnista vuorta, mutta trekit kauniissa laaksoissa ja nousut viisitonnisille sekä karu luonto suolaaavikoineen, villieläimineen ja lämpimine lähteineen lämmittivät mieltä.

Jossakin Chilen ja Argentiinan rajamailla

Oli hienoa olla takaisin Pohjois-Chilessä!



Tation geysirit

Nimettömällä huipulla 5700m:n korkeudessa

Parinacota 6370m - tulivuorten äiti


No comments: